Executive outplacement

Executive outplacement & coaching: professionele begeleiding na ontslag

Dankzij onze executive outplacementdiensten kunnen organisaties hun vertrekkende senior managers excellente ondersteuning bieden bij het definiëren en bereiken van persoonlijke carrièredoelen.

Met de hulp van onze gedecentraliseerde executive consultants ontdekt u hoe u sneller de juiste kansen identificeert, met superieure resultaten tot gevolg. Wij begrijpen de uitdagingen waarmee een organisatie en vertrekkende executives tijdens een transitie worden geconfronteerd. Met onze expertise kunnen we u begeleiden met als resultaat een positief uitkomst voor beide partijen. Geen standaard aantal uren coaching, maar een palet van keuzes die we samen bepalen teneinde het voor u beste resultaat te bekomen.

Onze executive outplacementprogramma’s bieden u een zeer persoonlijke service op maat. Het is niet aan ons om voor te schrijven of te suggereren wat u moet doen, maar om een proces te faciliteren waarbij u zich ondersteund voelt om een carrièrebeslissing te nemen op basis van een vollediger beeld van uw kwaliteiten en uw persoonlijke marktwaarde.

Al onze diensten zijn er op gericht om tegemoet te komen aan uw unieke behoeftes. Elke executive, elke situatie is anders, en zo ook elk outplacement traject bij Panta Rhei. Tegelijkertijd blijven de kwaliteit van onze dienstverlening en de toewijding van de coaches altijd gegarandeerd.

Bovendien kan u terecht bij meerdere coaches en experten. Verschillende expertises, inzichten en persoonlijkheden vullen elkaar aan en zorgen voor een uitgebreid netwerk dat wij ter beschikking stellen.

Waarom Panta Rhei het verschil maakt

 • null

  Neutraal

  Wij zijn niet zomaar een outplacementkantoor, wij zijn een neutraal kantoor dat geen deel uitmaakt van een uitzend – of werving en selectiekantoor. Wij hebben dus maar één zorg: u zo snel, zo goed en zo persoonlijk mogelijk begeleiden naar een nieuwe professionele uitdaging, en dit enkel en alleen in uw belang.

 • null

  Geen keuzestress

  Bovendien krijgt u bij ons zoveel meer dan begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Beschikt u al over een outplacementpakket, of bent u in onderhandeling met uw (ex)werkgever over de modaliteiten? Dan kunnen wij u helpen om het aanbod waar u recht op heeft te optimaliseren en zo goed mogelijk aan te passen aan uw concrete noden. Want wij vertrekken steeds vanuit uw zorg, niet vanuit ons aanbod.

 • null

  Zoveel meer dan de traditionele coaching

  U wordt omringd, niet door 1 coach, maar door een team van specialisten die u begeleiden door het hele traject. Bovendien kan u zelf beslissen om naast de 30 of 60 uur coaching die door de wet zijn vastgelegd, te kiezen voor gespecialiseerde begeleiding op maat, binnen uw budget.

  Wou u altijd al eens de Mont-Ventoux op geraken of wilt u uw lichaam gewoon ook een nieuwe start geven? Wilt u ontdekken hoe u een statement kan maken met uw kleren en uw look? Wilt u vlotter leren communiceren met uw collega’s of in de media? Heeft u zin om uw hersenen nog eens uit te dagen en een executive opleiding te volgen? Dat kan allemaal!

Wat komt er aan bod in outplacement?

“Outplacementbegeleiding is ondersteuning bij het verwerken van het ontslag enerzijds en het begeleiden naar een nieuwe uitdaging anderzijds.”

Elk outplacement-traject wordt aangepast aan uw noden en kan een breed spectrum aan onderwerpen omvatten. Wij lijsten er enkele voor u op:

 • Psychologische ondersteuning

 • Praktische ondersteuning

 • Een grondige zelfanalyse

 • Een plan van aanpak

 • Administratieve ondersteuning

 • Extra:

  • Personal styling / corporate branding
  • Office Spaces
  • Wellbeing
  • Communicatie training

Wilt u hierover meer te weten komen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan met één van onze topexperts.

Kom te weten wat het verwerkingsproces inhoudt, wat uw rechten en plichten zijn, hoe we u kunnen helpen bij het solliciteren en al uw vragen. Ook wanneer u verplicht een outplacementtraject moet volgen, kan u in sommige gevallen zelf voorstellen met welke partij u in zee wil gaan.

Wie heeft recht op outplacement?

Er bestaan verschillende soorten outplacement:

 • null

  U heeft een opzeggingstermijn of – vergoeding van minstens 30 weken.

 • null

  U heeft minder dan 30 weken opzeg te presteren en u was op de datum van uw ontslag minstens 45 jaar, en werkte één jaar ononderbroken bij uw werkgever.

 • null

  U hebt minder dan 30 weken opzeg te presteren en bent jonger dan 45 jaar: er is geen wettelijk kader vastgesteld maar ook dan kan u outplacementbegeleiding volgen: Career Transition. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 • null

  Uw werkgever heeft een einde gemaakt aan uw arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht.

 • null

  U bent niet ontslagen omwille van een dringende reden.

Meer weten over outplacement?

Productfiche Executive Outplacement

Download onze productfiche over executive outplacement & coaching