Executive outplacement

Wat is Outplacement?

Executive outplacement bestaat uit begeleidende diensten en adviezen waarop uw ontslagen executive beroep kan doen. Het outplacementtraject is bedoeld om uw executive in staat te stellen om zelf binnen een zo kort mogelijke termijn een uitdaging bij een nieuwe werkgever te vinden, een zelfstandige activiteit te ontplooien of een opleiding te starten.

Dankzij onze executive outplacementdiensten kunnen organisaties hun vertrekkende senior managers excellente ondersteuning bieden bij het definiëren en bereiken van persoonlijke carrièredoelen. Met de hulp van onze gedecentraliseerde executive consultants ontdekken onze klanten hoe ze sneller de juiste kansen identificeren, met superieure resultaten tot gevolg. Wij begrijpen de uitdagingen waarmee een organisatie en vertrekkende executives tijdens een transitie worden geconfronteerd. Met onze expertise kunnen we hen begeleiden met als resultaat een positief uitkomst voor beide partijen. Geen standaard aantal uren coaching, maar een palet van keuzes die we samen bepalen teneinde het voor u beste resultaat te bekomen.

Onze executive outplacementprogramma’s bieden senior bedrijfsleiders een zeer persoonlijke service op maat. Het is niet aan ons om voor te schrijven of te suggereren wat een individuele klant moet doen, maar om een proces te faciliteren waarbij zij zich ondersteund voelen om een carrièrebeslissing te nemen op basis van een vollediger beeld van hun kwaliteiten en hun persoonlijke marktwaarde.

Al onze diensten zijn er op gericht om tegemoet te komen aan de unieke behoeftes van senior executives. Elke klant, elke situatie is anders, en zo ook elk outplacement traject bij Panta Rhei. Tegelijkertijd blijven de kwaliteit van onze dienstverlening en de toewijding van de coaches altijd gegarandeerd.

Bovendien kan elke klant terecht bij meerdere coaches en experten. Verschillende expertises, inzichten en persoonlijkheden vullen elkaar aan en zorgen voor een uitgebreid netwerk dat wij ter beschikking stellen.

Waarom Panta Rhei het verschil maakt

 • null

  Neutraal

  Wij zijn niet zomaar een outplacementkantoor, wij zijn een neutraal kantoor dat geen deel uitmaakt van een uitzend – of werving en selectiekantoor. Wij hebben dus maar één zorg: uw executive zo snel, zo goed en zo persoonlijk mogelijk begeleiden naar een nieuwe professionele uitdaging en dit met een positieve mindset.

 • null

  Zoveel meer dan de traditionele coaching

  Wij staan ook u als werkgever bij in de onderhandelingen van het outplacementpakket. We kijken daarbij verder dan de door de wet vastgelegde 30 of 60 uren coaching. Bij ons kan uw (ex)werknemer rekenen op een team van top -coaches om zich opnieuw klaar te stomen voor de volgende uitdaging.

  De traditionele en door de wet vastgelegde begeleiding wordt bij ons aangevuld met een kwalitatief en gespecialiseerd aanbod. Zo kan uw (ex) werknemer zich laten inspireren door opleidingen voor executives, genieten van financiële of fiscale begeleiding, personal branding & styling ontdekken, zich verder ontwikkelen dankzij  leaderschip coaching, meer leren rond impactvolle communicatie in een communicatietraining of een personal trainer onder de arm nemen die lichaam en geest weer in balans brengt.

Outplacement en de wet

De wetgeving voorziet vier verschillende soorten outplacement

 • null

  De algemene regeling

  Voorwaarden:
  • De werknemer werd ontslagen na 1 januari 2014 om een niet-dringende reden
  • De werknemer heeft recht op een ontslagtermijn van minstens 30 weken of een overeenkomstige ontslagvergoeding

   

  Plichten:
  • Het is je plicht om 60 uur outplacement te voorzien ter waarde van 1/12e van een jaarloon. Voor part-time werknemers hanteer je de tewerkstellingsbreuk. De opzeggingsvergoeding wordt met vier weken loon ingekort.
 • null

  De specifieke regeling voor werknemers van 45 jaar en ouder (bijzonder stelsel CAO 82 bis)

  Voorwaarden:
  • Als werkgever val je onder de privé-sector
  • De werknemer is ouder dan 45 op het ogenblik van ontslag en is op dat moment minstens één jaar ononderbroken in dienst
  • De werknemer werd niet om dringende reden ontslagen en heeft recht op een ontslagtermijn van minder dan 30 weken of een overeenkomstige ontslagvergoeding

   

  Plichten:
  • Het is je plicht om 60 uur outplacement te voorzien ter waarde van 1/12e van een jaarloon. Voor part-time werknemers hanteer je de tewerkstellingsbreuk. De opzeggingsvergoeding wordt met vier weken loon ingekort. 
 • null

  De specifieke regeling in het kader van een activerend beleid bij herstructurering

  Voorwaarden:
  • De outplacement moet worden aangeboden in het kader van een herstructurering

   

  Plichten:
  • In het geval van een herstructurering moet er een tewerkstellingscel worden opgericht die een outplacementaanbod moet doen aan elke medewerker die ontslagen werd in het kader van de herstructurering.
 • null

  Outplacement bij medische overmacht

  Voorwaarden:
  • Wanneer een werknemer definitief arbeidsongeschikt is wegens ziekte of een ongeval, moet eerst een re-integratietraject doorlopen worden. Pas dan kan de arbeidsovereenkomst opgezegd worden. 

   

  Plichten:
  • Nadat de arbeidsovereenkomst wordt opgezegd, is het jouw plicht als werkgever om een outplacementaanbod te doen. Dat doe je schriftelijk binnen een termijn van 15 dagen na het einde van de arbeidsovereenkomst.

Meer weten over outplacement?

Productfiche Executive Outplacement

Download onze productfiche over executive outplacement & coaching