Dirk Van Mechelen

Ik hou ervan om samen met gedreven managers moeilijke uitdagingen tot een positief einde te brengen. Eén van mijn motto’s is dan ook: ‘Als er geen oplossing is, is er geen probleem’. Iets wat ik ook als coach steeds probeer over te brengen aan mijn teamleden en collega’s. Heeft u nood aan een positieve en creatieve aanpak van uw organisatorische HR vraagstukken (individueel of collectief) in ruime zin, dan bent u bij mij aan het goede adres.

When the Going Gets Tough, the Tough Get Going

Mijn verhaal

Levensgenieter, optimist, enthousiasteling, communicatief, sociaal en gedreven, zo kan ik mezelf het beste omschrijven. Sinds jongs af aan ben ik gebeten door alles wat te maken heeft met menselijke en sociale interactie. Ik heb het geluk gehad om van mijn passie mijn beroep te kunnen maken en zo ben ik al meer dan dertig jaar actief binnen de boeiende wereld van Human Resources.

Na mijn studies Psychologie, met klemtoon op alle relationele, sociale en communicatievakken startte ik mijn loopbaan onmiddellijk binnen de HR wereld en verwierf ik als trainee binnen een sociaal secretariaat snel veel kennis aangaande wat men nogal eens hard HR noemt en managementcompetenties. Na een tiental jaar en verschillende boeiende opdrachten, koos ik resoluut voor de functie van HR Management. Dit binnen zowel kleinere als grotere (nationale en multinationale) ondernemingen. Hier begeleidde ik ondernemingen op het vlak van HR strategie en was ik betrokken bij zowel opstart, groei, fusies, als sluiting van ondernemingen. Telkens trachtte ik deze opdrachten op een creatieve en positieve manier uit te werken. Tevens maakte ik er ook steeds een erezaak van om op eerlijke en constructieve wijze met medewerkers en vakbonden te communiceren. Zie mij als een strategische HR partner en als een ervaren innovatieve change facilitator die steeds zoekt naar toegevoegde waarde voor alle stakeholders.

Skills

HR professional – strategisch – communicatief –creatief – eclectisch – management – conflicthantering – sociaal overleg – blue & whitecollars – mentor/coach – innoverend – partner –volhardend – out-of-the-box

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.